22/04/2022 22/04/2022 Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών- Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής. “Τη αγία και μεγάλη Παρασκευή, τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν, τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το...
22 Απριλίου, 2022 - 11:52

Ακολουθία των Αγίων Παθών στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Ακολουθία των Αγίων Παθών στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών- Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής. “Τη αγία και μεγάλη Παρασκευή, τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν, τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην, και προ πάντων, τον σταυρόν, και τον θάνατον, α δι’ ημάς εκών κατεδέξατο, έτι δε και την του ευγνώμονος Ληστού, του συσταυρωθέντος αυτώ, σωτήριον εν τω Σταυρώ ομολογίαν”, αναφέρει το Συναξάριον.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολιτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε της Ακολουθίας στον ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη.

Ενώ στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Καψάλου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων