19/02/2021 20/02/2021 Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα “Η διδαχή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη για την ιερωσύνη βασισμένη στην Ιερά Παράδοση – (The Elder St. Ephrem of Katonakia’s Teaching on Priesthood based on the Holy Tradition)” θα παραχωρήσει ο Πανιερ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στο Λίβανο. Η διάλεξη...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2021 - 21:00

Διάλεξη Μητροπολίτου Λεμεσού στη Θεολoγική Σχολή Μπαλαμάντ

Διαδώστε:
Διάλεξη Μητροπολίτου Λεμεσού στη Θεολoγική Σχολή Μπαλαμάντ

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα “Η διδαχή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη για την ιερωσύνη βασισμένη στην Ιερά Παράδοση – (The Elder St. Ephrem of Katonakia’s Teaching on Priesthood based on the Holy Tradition)” θα παραχωρήσει ο Πανιερ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στο Λίβανο.

Η διάλεξη αποτελεί μέρος σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Σχολής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ την διάλεξη μέσω της επίσημης σελίδας της Σχολής στο Facebook:

Institute of Theology – Balamand

την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 7:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει υποβολή σειράς ερωτήσεων προς τον Πανιερώτατο διάρκειας 30 λεπτών μέσω του Messenger της σελίδας της Σχολής.

 

“Τόσο Πρόσεχαν οι Πατέρες – Από την ζωή του Αγ. Εφραίμ του Κατουνακιώτη”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ προηγούμενη ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου σχετικά με ένα περιστατικό της ζωής του Αγίου:

 

50 χρόνια ζωής συμπληρώνει η Σχολή του Μπαλαμάντ

«Το Ινστιτούτο Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Balamand στέκεται ως φάρος της γνώσης του Χριστού» είχε τονίσει στο μήνυμα του κατά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, η οποία συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καχίλ.

«Κάθε μέλος της σχολής μας, από τους φοιτητές μέχρι τους διοικούντες, αναζητά έμπνευση και φώτιση από την πηγή της Αποστολικής Ορθόδοξης Παράδοσης και αγωνίζεται εν μέσω των σύγχρονων θεολογικών, πνευματικών και κοινωνικών προκλήσεων για τη διάσωση και τη διακήρυξη της Θείας Αποκάλυψης ως φως και ζωή στην ανθρωπότητα και στον κόσμο μας σήμερα», είχε σημειώσει ο π. Ιάκωβος σχετικά με το ρόλο της Σχολής σήμερα.

Αναφορά είχε κάνει επίσης και στο Χρυσό Ιωβηλαίο, τη συμπλήρωση δηλαδή 50 χρόνων λειτουργίας της Σχολής, υπογραμμίζοντας πως: «οι απόφοιτοι της Σχολής μας όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν πλέον την Εκκλησία είτε ως κληρικοί είτε ως λαϊκοί, μεταφέροντας την μαρτυρία του ευαγγελίου τόσο στον αραβικό κόσμο όσο και στο εξωτερικό».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τον Κοσμήτορα να μιλάει στην “Πεμπτουσία” για τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων