21/03/2019 28/03/2019 Κοιμήθηκε χθες το βράδυ η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου των Γάτων Κασσιανή μοναχή. Η μακαριστή γερόντισσα νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, κτυπημένη από την επάρατο νόσο. Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο μοναστήρι, όπου παρέμεινε μέχρι την κοίμησή της. Η μακαριστή γερόντισσα Κασσιανή γεννήθηκε στην Αναφωτία της επαρχίας Λάρνακας, την 16η...
21 Μαρτίου, 2019 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2019 - 17:01

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου των Γάτων

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου των Γάτων

Κοιμήθηκε χθες το βράδυ η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου των Γάτων Κασσιανή μοναχή. Η μακαριστή γερόντισσα νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, κτυπημένη από την επάρατο νόσο. Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο μοναστήρι, όπου παρέμεινε μέχρι την κοίμησή της. Η μακαριστή γερόντισσα Κασσιανή γεννήθηκε στην Αναφωτία της επαρχίας Λάρνακας, την 16η Μαΐου 1940. Το 1960 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου και εκάρη μοναχή από τον μακαριστό γέροντα Γερμανό Σταυροβουνιώτη, επί ηγουμενίας Συγκλητικής μοναχής. Το 1983 με ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Λεμεσού κυρού Χρυσάνθου μαζί με τη μοναχή Ελπίδα εγκαταβίωσαν και αναστήλωσαν την τότε παλαιά και ερειπωμένη Μονή του Αγίου Νικολάου των Γάτων, όπως δικαίως πλέον μνημονεύεται και κτητόρισσα της Ιεράς Μονής. Ενθρονίστηκε ηγουμένη της Μονής την 6η Δεκεμβρίου 1991. Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής γερόντισσας Κασσιανής θα τελεσθεί σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 2 μμ, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων