09/09/2023 09/09/2023 Πανηγύρισε χθες ο μητροπολιτικός ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού, κατλα την εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου. Την Πέμπτη το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προϊσταμένου του πανοσολογιωτάτου πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Λεμεσού, αρχιμανδρίτη Ισαάκ και συμμετεχόντων του γέροντος Νεοφύτου από το Άγιον Όρος, των ιερέων του ναού και άλλων ιερέων της Μητρόπολης. Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2023 - 8:16

Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στη Λεμεσό

Διαδώστε:
Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στη Λεμεσό

Πανηγύρισε χθες ο μητροπολιτικός ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού, κατλα την εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προϊσταμένου του πανοσολογιωτάτου πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Λεμεσού, αρχιμανδρίτη Ισαάκ και συμμετεχόντων του γέροντος Νεοφύτου από το Άγιον Όρος, των ιερέων του ναού και άλλων ιερέων της Μητρόπολης.

Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και συλλειτουργούντων του πρωτοσυγκέλου, του γέροντος Νεοφύτου και των ιερέων του ναού. Στον ναό υπάρχει η ευλογία να φιλοξενείται ιερό Λείψανο της Αγίας Θεομήτορος Άννης από το Άγιον Όρος.

Στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοκορφίτισσας στην κοινότητα Κορφή, την Πέμπτη το απόγευμα, ο Πανιερώτατος κ. Αθανάσιος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε της ακολουθίας του Εσπερινού στον ιερό ναό Παναγίας Ιαματικής στον Αρακαπά. Ενώ ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Παναγίας Γλυκιώτισσας.

 

 

 

         

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Περικλέους

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων