16/06/2022 16/06/2022 Στις 16 Ιουνίου εορτάζει ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Τύχων Επίσκοπος Αμαθούντος, ο οποίος έζησε τον πέμπτο αιώνα και είναι ένας από τους πολλούς Αγίους που ανέδειξε η Mητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού. Πανηγυρίζει, ως εκ τούτου, τόσο ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα όσο και η Επισκοπή Αμαθούντος, της οποίας είναι ο Προστάτης. Ο...
16 Ιουνίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 16:53

Εορτή του Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα της Λεμεσού

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα της Λεμεσού

Στις 16 Ιουνίου εορτάζει ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Τύχων Επίσκοπος Αμαθούντος, ο οποίος έζησε τον πέμπτο αιώνα και είναι ένας από τους πολλούς Αγίους που ανέδειξε η Mητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού. Πανηγυρίζει, ως εκ τούτου, τόσο ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα όσο και η Επισκοπή Αμαθούντος, της οποίας είναι ο Προστάτης.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Τύχωνος τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν μεγάλος αριθμός κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Λεμεσού με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό π. Ισαάκ, καθώς και πολλοί πιστοί, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου γύρω από τον Ναό.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Λειτούργησαν και αρκετοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς Λεμεσού με επικεφαλής και πάλι τον Πρωτοσύγκελλο π. Ισαάκ.

 

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό και την Λιτάνευση:

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων