18/04/2022 18/04/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, διεξήγαγε σε όλες τις εκκλησίες της Μητροπολιτικής της περιφέρειας Λεμεσού έρανο συμπαράστασης και αγάπης, την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου, για όλους τους εμπερίστατους και πονεμένους συνανθρώπους μας θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Για τον λόγο αυτό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος απέστειλε την ακόλουθη εγκύκλιο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε...
18 Απριλίου, 2022 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 15:19

Έρανος από τη Μητρόπολη Λεμεσού για την Ουκρανία

Διαδώστε:
Έρανος από τη Μητρόπολη Λεμεσού για την Ουκρανία

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, διεξήγαγε σε όλες τις εκκλησίες της Μητροπολιτικής της περιφέρειας Λεμεσού έρανο συμπαράστασης και αγάπης, την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου, για όλους τους εμπερίστατους και πονεμένους συνανθρώπους μας θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Για τον λόγο αυτό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος απέστειλε την ακόλουθη εγκύκλιο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο:

προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Θεοσώστου Μητροπόλεως Λεμεσού

για τη διεξαγωγή εράνου υπέρ των υπό του πολέμου εν Ουκρανία πληττομένων αδελφών.

Αδελφοί μου εν Χριστώ,

Παρακολουθούμε όλοι με σπαραγμό καρδίας τον πόλεμο στην Ουκρανία και το δράμα των αδελφών μας, που υφίστανται τις συνέπειες από την τραγωδία αυτή. Δεν είμαστε εμείς κριτές των γεγονότων, αλλά άνθρωποι που θέλουμε να βοηθήσωμε τους αδελφούς μας που είναι εμπερίστατοι την ώρα αυτή και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ήδη και στη μικρή μας πατρίδα άρχισαν να καταφθάνουν άνθρωποι από τις περιοχές του πολέμου και θέλουμε όλοι να τους βοηθήσωμε στη δυσκολία τους, αφού και εμείς ξέρουμε από τη δική μας πικρή πείρα τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά και πονάμε και συμπάσχουμε μαζί τους. Προσευχόμαστε, δε, με όλη μας την καρδιά για την εκ Θεού παρηγοριά και βοήθεια των πονεμένων αυτών συνανθρώπων μας.

Για αυτό και προκηρύσσουμε έρανο αγάπης και συμπαράστασης προς τους εκ του πολέμου πληγέντες αδελφούς την Κυριακή των Βαίων, 17 Απριλίου 2022, και καλούμεθα όλοι μας να προσφέρωμε από το περίσσευμα ή το υστέρημά μας, για να μπορέσωμε να τους συμπαρασταθώμε και να τους βοηθήσωμε.

Έχοντας στραμμένη την καρδία μας στον ερχόμενο προς το εκούσιο Πάθος, τον Σταυρό και την ένδοξο Ανάστασή Του, Βασιλέα της δόξης, Κύριό μας Ιησού Χριστό, ας ενώσωμε τις προσευχές μας υπέρ ειρήνης του κόσμου όλου και ειδικά υπέρ των εν Ουκρανία αδελφών μας και ας προσφέρωμε τον οβολό της αγάπης μας, για να απαλύνωμε τον πόνο και τις ανάγκες τους.

Ευχόμενος πατρικά καλό υπόλοιπο της αγίας Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση, σας παρακαλώ να μείνωμε ενωμένοι εν αγάπη Χριστού και προσευχή, για να αντιμετωπίσωμε και τη δυσκολία αυτή των ημερών μας.

Διάπυρος πρός Θεόν εὐχέτης,

+Ὁ Λεμεσού Αθανάσιος

Ἐν Λεμεσῷ

τῇ 30ῇ Μαρτίου 2022

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων