02/04/2022 02/04/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Τύχωνα στην ομώνυμη κοινότητα. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο, τον μέχρι πρότινος διάκονο του, τον π. Χριστόδουλο Αναξαγόρου. Συλλειτούργησαν μαζί του ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λεμεσού π. Ισαάκ, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Στυλιανός Κωσταντίνου και...
02 Απριλίου, 2022 - 21:41

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Χριστόδουλου Αναξαγόρου

Διαδώστε:
Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Χριστόδουλου Αναξαγόρου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Τύχωνα στην ομώνυμη κοινότητα. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο, τον μέχρι πρότινος διάκονο του, τον π. Χριστόδουλο Αναξαγόρου.

Συλλειτούργησαν μαζί του ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λεμεσού π. Ισαάκ, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Στυλιανός Κωσταντίνου και πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη και από άλλες Μητροπόλεις, σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου. Στο ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μίλησε προς τον χειροτονούμενο και μεταξύ άλλων είπε: “Ευχαριστούμε τον Φιλάνθρωπο Θεό, ο Οποίος μέσα στην πολλή Του πρόνοια και αγάπη οικονόμησε σήμερα αυτή την μεγάλη πνευματική χαρά και ευλογία.

Μέσα στην Αγία Τεσσαρακοστή βιώσαμε αυτή την ανάσταση, αυτή την μεγάλη πνευματική χαρά. Τον ευχαριστούμε. Και παρακαλούμε ο Κύριος να χαρίζει στον αγαπημένο μας π. Χριστόδουλο την χάρη, την δύναμη και την ευλογία Του ώστε να είναι ιερέας ευλαβής, ταπεινός, να ιερουργεί με συνείδηση το μυστήριο της ιεροσύνης το όποιο του χάρισε ο Κύριος μας.

Αλλά να είναι και πραγματικός πνευματικός πατέρας. Κοντά του οι άνθρωποι να βρίσκουν την αγάπη, την παραμυθία και την δύναμη. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου διάγουμε, να είναι η παρουσία εις σημείο της παρουσίας του Κυρίου και Θεού”.

Ο π. Χριστόδουλος είναι έγγαμος και γόνος ιερατικής οικογένειας. Ο πατέρας του είναι ο π. Χρήστος Αναξαγόρου που διακονεί στον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού.

Πηγή φωτογραφίας: Fotokinisi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων