26/08/2022 26/08/2022 Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος και ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, πραγματοποίησαν και φέτος προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα με τη συνοδεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, του Πρωτ. Σάββα Χατζηγαβριήλ και του Πρεσβ. Ειρηναίου Θεοδώρου. Η ιεραποδημία περιελάμβανε προσκυνήματα σε Ιερές...
26 Αυγούστου, 2022 - 15:32

Η Επισκοπή Αμαθούντος διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Η Επισκοπή Αμαθούντος διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα

Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος και ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, πραγματοποίησαν και φέτος προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα με τη συνοδεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, του Πρωτ. Σάββα Χατζηγαβριήλ και του Πρεσβ. Ειρηναίου Θεοδώρου.

Η ιεραποδημία περιελάμβανε προσκυνήματα σε Ιερές Μονές και άλλους ιερούς χώρους στην Θήβα, με την ιστορική Μονή του Αγίου Λουκά, στην Εύβοια στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ και το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, την Κάλυμνο με το ιερό λείψανο του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, την Πάτμο με την Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως και τη Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στους Λειψούς με την Ιερά Εικόνα και το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας του Χάρου και άλλα πολλά.

Οι πενήντα περίπου προσκυνητές, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά παιδιά, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Ιερές ακολουθίες, να λάβουν τη χάρη των αγιασμάτων που επισκέφθηκαν και να απολαύσουν τους πανέμορφους και ευλογημένους χώρους της Ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Είχαν ακόμη την ευκαιρία της μεταξύ τους επικοινωνίας, καθώς επίσης και πνευματική ωφέλεια από τη συναναστροφή τους με τον Θεοφιλέστατο και τους Πατέρες που συνόδευσαν την εκδρομή, όπως επίσης και τους αρχιερείς, γέροντες και γερόντισσες που τους υποδέχθηκαν στα διάφορα προσκυνήματα.

Τέλος, η προσκυνηματική αυτή εκδρομή πρόσφερε στους συμμετέχοντες ψυχική και σωματική ξεκούραση αλλά και πνευματική ανανέωση σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που ζούμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων