18/08/2022 18/08/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τιμά τους  Αγίους Ρηγίνο και Ορέστη οι οποίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στην Κύπρο από τους ειδωλολάτρες. Στον φερώνυμο ναό της κοινότητας Φασούλας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου, θα τελεσθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 19:00,  πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού  κ. Αθανασίου. Την επομένη, το...
18 Αυγούστου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 17:18

Η Ι.Μ Λεμεσού τιμά τους Αγ. Ρηγίνο και Ορέστη

Διαδώστε:
Η Ι.Μ Λεμεσού τιμά τους Αγ. Ρηγίνο και Ορέστη

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τιμά τους  Αγίους Ρηγίνο και Ορέστη οι οποίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στην Κύπρο από τους ειδωλολάτρες.

Στον φερώνυμο ναό της κοινότητας Φασούλας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου, θα τελεσθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 19:00,  πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού  κ. Αθανασίου. Την επομένη, το Σάββατο 20 Αυγούστου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:00 μ.μ. θα ψαλεί η παράκληση στους Αγίους. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου.

Το ιερό παρεκκλήσιο θα είναι ανοικτό την Παρασκευή από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου Συνοικισμού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου και του Αγίου Θεοχάρους την  Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 20:30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά λείψανα του Αγίου Θεοχάρους.

Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ρήγινος και Ορέστης

Σύμφωνα με την παράδοση, οι Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης επισκέφθηκαν το νησί για να διδάξουν τον χριστιανισμό. Στην περιοχή της Φασούλας, τους συνέλαβαν ειδωλολάτρες και τους αποκεφάλισαν. Οι χριστιανοί, όμως, περισυνέλλεξαν κρυφά τα ιερά σκηνώματα και τα έθαψαν. Στον χώρο όπου είναι κτισμένο το παρεκκλήσι, βρίσκεται ο τάφος.

Κατάγονταν από τη Χαλκηδόνα (μάλλον Καρχηδόνα), όπου συνελήφθησαν από τον ηγεμόνα και διότι ήταν χριστιανοί και  φυλακίστηκαν. Όταν ελευθερώθηκαν κατέφυγαν στην Κύπρο, όπου, κοντά στη Λεμεσό, μαρτύρησαν για τη χριστιανική τους πίστη.

Τις πληροφορίες αυτές τις έχουμε από την Ακολουθία τους, που εκδόθηκε στη Λεμεσό το 1902 μ.Χ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων