31/01/2019 31/01/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει την Έλευση της Θαυματουργού Τιμίας Κάρας του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή οσίου Δαυϊδ του Γέροντος στη νήσο Εύβοια Ελλάδος. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 17:37

Η Λεμεσός θα υποδεχτεί την Τίμια Κάρα του οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία

Διαδώστε:
Η Λεμεσός θα υποδεχτεί την Τίμια Κάρα του οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει την Έλευση της Θαυματουργού Τιμίας Κάρας του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή οσίου Δαυϊδ του Γέροντος στη νήσο Εύβοια Ελλάδος. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα. Τη θαυματουργό Τιμία Κάρα θα προσκομίσει ο Πανοσολογιώτατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής οσίου Δαυίδ αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Στη συνέχεια θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Παρεκλησίου του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και θα ακολουθήσει πανηγυρική αγρυπνία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα ψάλλει η βυζαντινή χορωδία της μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός». Η τιμία κάρα θα παραμείνει στον ναό για προσκύνηση από τους ευσεβείς χριστιανούς μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναχωρήσει. Κατά το διάστημα της παραμονής της τιμίας κάρας θα τελούνται ιερές ακολουθίες συμφώνως προς το πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει και βρίσκεται στα παγκάρια των ιερών ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων