20/03/2020 20/03/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 7 μμ, θα χοροστατήσει κατά την διάρκεια της ακολουθίας της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Επισκοπής. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 7 μμ, θα χοροστατήσει κατά την διάρκεια της ακολουθίας της...
20 Μαρτίου, 2020 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 14:11

Κανονικά η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Λεμεσού

Διαδώστε:
Κανονικά η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Λεμεσού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 7 μμ, θα χοροστατήσει κατά την διάρκεια της ακολουθίας της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Επισκοπής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 7 μμ, θα χοροστατήσει κατά την διάρκεια της ακολουθίας της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας.

Ανακοινώνεται ότι τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 θα παραμένουν ανοικτά από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 12 π.μ

Άπό την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσου ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Παναγίας, Όρθρος, Ώρες, οι Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, οι Εσπερινοί του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής) θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους Ναούς. Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου θα ψάλλεται αντί του Κανόνος του Θεοτοκαρίου, ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο. Θα διαβάζετε και ειδική ευχή για τον σκοπό αυτό. Ακόμη κάθε Πέμπτη μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου σε όλες τις εκκλησίες της πόλεως Λεμεσού θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αθανασίου μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών δεν θα πραγματοποιούνται. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κάθε Πέμπτη στις 8 το βράδυ, κατά τον μήνα Μάρτιο θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και θα ακολουθεί βραδινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός εκπέμπει στην νέα συχνότητα 102,9 και μπορείτε να συνδεθείτε με αυτή. Εντός ολίγου η παλαιά συχνότητα 94,5 θα καταργηθεί. Η Συχνότητα 107,9 για την ορεινή περιοχή θα εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικά.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης κάθε βράδυ στις 9.30 μμ, θα τελείται το Μέγα Απόδειπνο και θα ακολουθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Κάθε Παρασκευή η ακολουθία των Χαιρετισμών θα αρχίζει στις 9 μμ, και θα ακολουθεί αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 8 μμ, θα τελεσθεί η ακολουθία της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών και θα ακολουθήσει αγρυπνία.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 5:30 μμ, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Τετάρτη 25 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα προστεί της Πανηγυρικής Δοξολογίας για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 8:30 μμ, θα τελεσθεί αγρυπνία.

Στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καρμιώτισσας παρά το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κάθε Κυριακή πρωί τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων