22/08/2022 22/08/2022 Με σταθερή προσήλωση στην όσο το δυνατό περισσότερη επαφή με τους νέους και με γνώμονα πάντα την πνευματική τους ωφέλεια, η Μητρόπολη Λεμεσού επαναλειτούργησε φέτος τις κατασκηνωτικές περιόδους για όλες τις ηλικίες. Από το τέλος του μηνός Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, ο κατασκηνωτικός χώρος της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού στο Σαϊτά γέμισε ξανά από ζωή....
22 Αυγούστου, 2022 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 16:55

Κατασκηνωτικές Περίοδοι Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Διαδώστε:
Κατασκηνωτικές Περίοδοι Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Με σταθερή προσήλωση στην όσο το δυνατό περισσότερη επαφή με τους νέους και με γνώμονα πάντα την πνευματική τους ωφέλεια, η Μητρόπολη Λεμεσού επαναλειτούργησε φέτος τις κατασκηνωτικές περιόδους για όλες τις ηλικίες. Από το τέλος του μηνός Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, ο κατασκηνωτικός χώρος της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού στο Σαϊτά γέμισε ξανά από ζωή.

Παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, έφηβοι, νέοι, νεαρά ζευγάρια και ενήλικες ζωντάνεψαν τον χώρο, τηρώντας το ειδικά προσαρμοσμένο καθημερινό πρόγραμμα. Με ομάδα πολλών εθελοντών, εκπαιδευμένο προσωπικό και άξιους συνεργάτες, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σταθερά, κάθε χρόνο και όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θαμώνες του κατασκηνωτικού της χώρου, προσπαθώντας να φέρει τους νέους κοντά στη ζωή όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά και μιας υγιούς κοινωνίας.

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού στον Σαϊτά αποτελεί αποκλειστική έμπνευση και προσωπικό όραμα του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου. Το κτιριακό συγκρότημα της κατασκήνωσης ανεγέρθηκε εκ θεμελίων το 2003 υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Μητροπολίτη Αθανασίου. Πρόκειται για ένα πρότυπο κατασκηνωτικό χώρο, μέσα στο δάσος του Σαϊτά, ο οποίος αξιοποιείται ολόχρονα όχι μόνο για τις ποιμαντικές ανάγκες της Μητρόπολης αλλά και για φιλοξενία δράσεων άλλων φορέων και συνόλων τόσο από τον Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μέσα από την πολύχρονη καθημερινή πείρα του με νέους και νέες, εκτός από τις πολλές και ποικίλες δράσεις του ιδίου προσωπικά και μέσω της Μητρόπολης Λεμεσού, όπως οι ομιλίες, οι κατηχητικές συνάξεις, οι καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι διαγωνισμοί και οι αθλοπαιδιές, οι ραδιοφωνικές εκπομπές κ.ά. τόσα, ενέταξε από την αρχή στις προτεραιότητές του τη δημιουργία κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου για φιλοξενία των κατασκηνωτικών περιόδων της Μητρόπολης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: kathimerini (Του ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων