21/11/2022 22/05/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στα Φοινικάρια, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης. Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νόημα της Θεομητορικής εορτής. «Γιορτάζοντας αυτή την ιστορική εορτή, το ιστορικό γεγονός της...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 12:50

O Μητροπολίτης Λεμεσού για το νόημα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Λεμεσού για το νόημα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στα Φοινικάρια, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νόημα της Θεομητορικής εορτής.

«Γιορτάζοντας αυτή την ιστορική εορτή, το ιστορικό γεγονός της Παναγίας ας κοιτάξουμε ο καθένας μας να δούμε στον εαυτό μας πως μπορούμε και εμείς να εισέλθουμε εις τα άγια των αγίων. Όχι βεβαία σε τόπο γεωγραφικό αλλά σε χώρο πνευματικό, μέσα στην καρδία μας. Η καρδιά μας είναι τα άγια των αγίων γιατί ο Χριστός μας είπε ότι “Ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἐντὸς ὑμῶν ἐστιν”», επισήμανε μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων