03/07/2021 03/07/2021 Τον κατασκηνωτικό της χώρο στον Κακομάλλη έθεσε η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού στη διάθεση όσων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και  ψάχνουν προσωρινό χώρο για να διανυκτερεύσουν. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Μητροπόλεως απομάκρυναν προληπτικά περίπου 30 εικόνες σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας από την παλιά εκκλησία του Αρακαπά, Παναγία Ιαματική. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιμανδρίτης...
03 Ιουλίου, 2021 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 22:05

Κύπρος, πυρκαγιά: Περίπου 30 εικόνες απομακρύνθηκαν για να σωθούν

Διαδώστε:
Κύπρος, πυρκαγιά: Περίπου 30 εικόνες απομακρύνθηκαν για να σωθούν

Τον κατασκηνωτικό της χώρο στον Κακομάλλη έθεσε η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού στη διάθεση όσων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και  ψάχνουν προσωρινό χώρο για να διανυκτερεύσουν. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Μητροπόλεως απομάκρυναν προληπτικά περίπου 30 εικόνες σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας από την παλιά εκκλησία του Αρακαπά, Παναγία Ιαματική.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, με οδηγίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, ο κατασκηνωτικός χώρος στον Κακομάλλη, που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 40 άτομα, τίθεται στη διάθεση πολιτών που επλήγησαν από τη φωτιά.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος βρίσκεται εδώ και ώρα στην κοινότητα Αρακαπά, από την εκκλησία της οποίας απομακρύνθηκαν προληπτικά οι εικόνες, που μεταφέρθησαν στο κέντρο του χωριού, όπου δεν παρουσιάζεται κίνδυνος, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο χώρο, όπως ανέφερε στο sigmalive.com, έχει μεταβεί και ο Χωροεπίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος.

Φωτογραφίες: Πάνο Φιλόθεος Φιλοθέου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων