11/01/2023 11/01/2023 Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023  μετά την μεγάλη Δεποτική εορτή των Θεοφανείων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Λεμεσού. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στον Ύψωνα. Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 18:32

Κυριακή μετά τα Φώτα στη Μητρόπολη Λεμεσού (ΦΩΤΟ/BINTEO)

Διαδώστε:
Κυριακή μετά τα Φώτα στη Μητρόπολη Λεμεσού (ΦΩΤΟ/BINTEO)

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023  μετά την μεγάλη Δεποτική εορτή των Θεοφανείων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Λεμεσού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στον Ύψωνα.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού έκανε λόγο για την αρετή της μετανοίας με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην χρονική περίοδο όταν ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει περί μετανοίας εκπληρώνοντας την προφητεία του Προφήτη Ησαΐα.

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πανιερώτατος, η λέξη «μετάνοια» σημαίνει «αλλαγή του μυαλού μας» και όχι «απλώς μια λύπη για τις αμαρτίες μας» .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων