17/10/2021 17/10/2021 Την χαριτόβρυτη κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία υποδέχονται σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την Τίμια Κάρα θα μεταφέρουν στον Ναό Πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας και θα υποδεχθεί ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Λεμεσού Φιλόθεος. Την υποδοχή θα...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 8:58

Λεμεσός: Υποδέχονται σήμερα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ

Διαδώστε:
Λεμεσός: Υποδέχονται σήμερα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ

Την χαριτόβρυτη κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία υποδέχονται σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την Τίμια Κάρα θα μεταφέρουν στον Ναό Πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας και θα υποδεχθεί ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Λεμεσού Φιλόθεος. Την υποδοχή θα ακολουθήσει Εσπερινός.

Η τιμία κάρα θα θησαυριστεί στον Ιερό Ναό της Κύπρου έως την Τρίτη και θα τελούνται όλες οι ιερές ακολουθίες καθημερινά ως εξής:

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα τελεσθεί το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία Αγίου Ευχελαίου και στις 6:30 μ.μ., παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. Μετά το πέρας της παράκλησης, στις 8:00 μ.μ., θα γίνει η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.

Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 π.μ. μέχρι τις 8:30 το βράδυ για προσκύνηση της Τιμίας Κάρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων