12/07/2022 13/07/2022 Με πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία, η οποία τελέστηκε στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου, τίμησε κλήρος και λαός τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτη. Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ενώ, του όρθρου και της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντος του...
12 Ιουλίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2022 - 0:04

Λεμεσός : Εορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη

Διαδώστε:
Λεμεσός : Εορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη

Με πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία, η οποία τελέστηκε στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου, τίμησε κλήρος και λαός τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτη.

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ενώ, του όρθρου και της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Iερά αγρυπνία τελέστηκε και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού για τη μνήμη του οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτη, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Παϊσιος.

Της ιεράς αγρυπνίας προξήρχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος συλλειτουργούντων του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη Παϊσίου, ιερέων και διακόνων από διάφορες μητροπόλεις του νησιού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων