13/12/2022 13/12/2022 Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων Αρχιεπισκόπων, καθώς την ερχόμενη Κυριακή τοποθετούνται οι κάλπες στους ιερούς ναούς για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha Κύπρου ανέφερε ότι παρά την πρωτιά σε ψήφους που...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 16:43

Λεμεσού Αθανάσιος: «Δεν θα λειτουργήσουμε σαν επιχειρηματίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: «Δεν θα λειτουργήσουμε σαν επιχειρηματίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων Αρχιεπισκόπων, καθώς την ερχόμενη Κυριακή τοποθετούνται οι κάλπες στους ιερούς ναούς για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha Κύπρου ανέφερε ότι παρά την πρωτιά σε ψήφους που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ο ίδιος αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.

“Ελπίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος θα λάβει υπόψη την ετυμηγορία του λαού μας.” Όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει προσωπικές επαφές με άλλους Ιεράρχες για να εξασφαλίσει στήριξη στην Ιερά Σύνοδο, αναμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου.

“Δούναι και λαβείν δεν μπορεί να υπάρξει, απλά μια επικοινωνία για να δούμε πως πορεύεται η Εκκλησία στο θέμα των εκλογών.” Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αθανάσιος και οι υποστηρικτές του τονίζουν την ανάγκη πνευματικότητας του νέου Αρχιεπισκόπου, εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι ανθυποψήφιοι του “είναι σοβαροί και καλοί”.

“Ο λαός θα επιλέξει έναν και αναγκαστικά ένας θα πάρει την θέση του Αρχιεπισκόπου. Όποιον εκλέξει ο λαός και η Ιερά Σύνοδος που θα επιλέξει εκ των τριών τον έναν.”
Σε ότι αφορά στις ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου να διαχειριστεί οικονομικά ζητήματα και επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος επισήμανε την ανάγκη καλών συμβούλων για σοβαρή και συνετή διαχείριση.

“Θα ψηφίσουμε Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας μας, πατέρα και ποιμενάρχη του λαού του, ο Αρχιεπίσκοπος θα χειριστεί και τα οικονομικά της Εκκλησίας, με καλούς συμβούλους και συνεργάτες. Δεν είναι το κύριο έργο του Αρχιεπισκόπου αυτό. Δεν είναι το κύριο έργο της Εκκλησίας αυτό, το οικονομικό έργο να διαχειριστεί με σοβαρό και συνετό τρόπο για να μπορέσει η Εκκλησία να ανταποκριθεί στο φιλανθρωπικό της έργο. Δεν θα λειτουργήσουμε σαν επιχειρηματίες, αλίμονο.”

“Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελπίδα και φως” τόνισε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αφήσει τον εαυτό του να σκεφτεί ότι θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος θεωρόντας τη συζήτηση ως “πτώση πνευματική” για τον ίδιο.

Ερωτηθείς για την λογοκρισία της ατάκας “μπορεί ένα αγόρι να αγαπά ένα άλλο αγόρι, μπορεί ένα κορίτσι να αγαπά ένα άλλο κορίτσι” σε παιδική θεατρική παράταση του ΘΟΚ, ο υποψήφιος Αριχεπίσκοπος είπε ότι δεν είναι ενημερωμένος σχετικά αλλά δεν διαβλέπει κάτι προβληματικό.

“Δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό και εφόσον είναι για παιδιά και νέους, σίγουρα θα είναι κάτι προσεγμένο. Ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους, αλλά αυτή η αγάπη να είναι καθαρή, αγνή και με ανιδειοτέλεια.”

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι ο βίος του ανάμεσα σε πρόσωπα της Εκκλησίας καθόρισαν την μετέπειτα ζωή και πορεία του και έφερε ως παραδείγματα τον Άγιο Παϊσιο, τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και άλλες μορφές.

«Καλές σχέσεις έχω με το Βατοπαίδι, απουσιάζω εδώ και τριάντα χρόνια. Τους αγαπώ και με αγαπούν αλλά ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων