11/03/2024 12/03/2024 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, με την ευκαιρία της επετείου της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαρτίου 2001 ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας κυρός...
11 Μαρτίου, 2024 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 0:49

Λεμεσού Αθανάσιος: «Να προσδοκούμε την ώρα της κοινής αναστάσεως» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: «Να προσδοκούμε την ώρα της κοινής αναστάσεως» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, με την ευκαιρία της επετείου της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαρτίου 2001 ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας κυρός Μιχαήλ κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Πολιούχου Αγίου της Λεμεσού.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος επικεντρώθηκε στο νόημα της περικοπής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η Εκκλησία δεν θέλει να μας τρομοκρατήσει με την τελική τιμωρία αλλά να μας συγκινήσει με την αγάπη του Θεού και να μας πει ότι είμαστε τέκνα Θεού εκλεκτά».

Καταλήγοντας δε ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτή λοιπόν την ώρα να την έχουμε κατά νου όταν κάνουμε τις αγώνες μας τους πνευματικούς, όταν αγωνιζόμαστε στην υπομονή, στην άρση των θλίψεων, στις αδικίες, στις δυσκολίες που μας συμβαίνουν. Να προσδοκούμε την ώρα της κοινής αναστάσεως, την ώρα της βασιλείας του Θεού, τον τελευταίο λόγο που θα απευθύνει ο Χριστός στον καθένα από εμάς. Αυτός ο λόγος έχει αξία. Τα άλλα λόγια των ανθρώπων είναι σαπουνόφουσκες.»

Δείτε το κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Απόκρεω στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος:

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο του Ήρωα του απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, Γρηγόρη Αυξεντίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων