03/04/2023 03/04/2023 Τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω τίμησε χθες, Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 2 Απριλίου, η Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίων Σάββα Ύψωνα. Εντός του ναού υπάρχει παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Σάββα που έζησε και κοιμήθηκε στο νησί της Καλύμνου το 1947. Στο...
03 Απριλίου, 2023 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 9:47

Λεμεσού Αθανάσιος: “Ο Χριστός ανατρέπει την κοσμική λογική”

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: “Ο Χριστός ανατρέπει την κοσμική λογική”

Τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω τίμησε χθες, Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 2 Απριλίου, η Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίων Σάββα Ύψωνα. Εντός του ναού υπάρχει παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Σάββα που έζησε και κοιμήθηκε στο νησί της Καλύμνου το 1947.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Σάββα ενώ σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα σημείωσε ότι “Ο Χριστός σήμερα ανατρέπει την κοσμική λογική, ανατρέπει τον τρόπο που σκέφτεται ο άνθρωπος, ανατρέπει την κοσμική πυραμίδα και μας λέγει όποιος θέλει να είναι πρώτος, ας μείνει τελευταίος και όποιος θέλει να είναι βασιλιάς στον άλλον να γίνει έσχατος και πάντων δούλος”.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων