25/10/2021 25/10/2021 Παρόλο που το προγραμματισμένο θέμα ήταν διαφορετικό, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προσερχόμενος να μιλήσει στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 του Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής, θέλησε να αναφερθεί με συγκίνηση σε γεγονότα του Βίου και στην πρόσφατη Ανακομιδή των Λειψάνων του πολυαγαπημένου Γέροντός του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού όπως αυτή έλαβε χώρα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 17:30

Λεμεσού: “Τα λείψανα είχαν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα”

Διαδώστε:
Λεμεσού: “Τα λείψανα είχαν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα”

Παρόλο που το προγραμματισμένο θέμα ήταν διαφορετικό, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προσερχόμενος να μιλήσει στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 του Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής, θέλησε να αναφερθεί με συγκίνηση σε γεγονότα του Βίου και στην πρόσφατη Ανακομιδή των Λειψάνων του πολυαγαπημένου Γέροντός του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού όπως αυτή έλαβε χώρα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

«Οι ημέρες αυτές ήταν για εμάς, για μένα και τους αδελφούς μου, πολύ έντονες μέρες μεγάλων πνευματικών εμπειριών. Ήρθα από το Άγιον Όρος όπου εκεί κάναμε κατά τα ειωθότα του αγιωνύμου τόπου, την Ανακομιδή των λειψάνων του οσίου Γέροντός μας, Ιωσήφ του Βατοπαιδινού».

Ο Πανιερώτατος, αφού αναφέρθηκε σε πλήθος περιστατικών και ιδιαιτέρως δικών του προσωπικών μαρτυριών από τον Βίο του οσίου Γέροντός του, έκλεισε την ομιλία του με τα εξής χαρακτηριστικά λόγια:

«Είχαμε τη μεγάλη ευλογία να κάνουμε την Ανακομιδή των αγίων λειψάνων του, τα οποία είχαν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, έτσι όπως το περιγράφουν τα λείψανα των Οσίων και ασκητών πατέρων της Εκκλησίας. Ήταν διάχυτη η ευχή του και η παρουσία του και η χάρις του Θεού στις καρδιές όλων μας και το άγιο παράδειγμά του να μάς εμπνέει, διότι δεν είναι μόνο να διηγούμαστε τη ζωή των πατέρων μας, πρέπει κατά δύναμη κι εμείς να τους μοιάσουμε και να γίνουμε πραγματικά τέκνα δικά τους και τέκνα του Χριστού μας και του Ευαγγελίου και να μην εφαρμοστεί και σε μας ο λόγος που λέει η Κλίμακα: πως από ένα τέτοιο θαλερό δένδρο βγήκαν τέτοια ξερά κλωνάρια;».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων