11/02/2021 11/02/2021 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – Ομιλεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού υπό το θέμα: “Ενεργοποίηση Χάριτος”. “Ζούσαμε με αυτό το θαύμα καθημερινά, κάθε μέρα. Ζούσαμε με αυτό το θαύμα, ό,τι ο Θεός μάς φρόντιζε” ενθυμείται ο Πανιερώτατος για την εποχή που ο ίδιος ασκούνταν στον Άθωνα. “Λέμε του Γέροντα, έλειψαν οι σταφίδες” διηγείται ένα περιστατικό....
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 20:12

Λεμεσού Αθανάσιος: Περιστατικά απο τα χρόνια του Άθωνα

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: Περιστατικά απο τα χρόνια του Άθωνα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – Ομιλεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού υπό το θέμα: “Ενεργοποίηση Χάριτος”.

“Ζούσαμε με αυτό το θαύμα καθημερινά, κάθε μέρα. Ζούσαμε με αυτό το θαύμα, ό,τι ο Θεός μάς φρόντιζε” ενθυμείται ο Πανιερώτατος για την εποχή που ο ίδιος ασκούνταν στον Άθωνα. “Λέμε του Γέροντα, έλειψαν οι σταφίδες” διηγείται ένα περιστατικό. “Ε, λέει, άμα έλειψαν, έλειψαν, τι να κάνουμε; Θέλαμε να του πούμε μήπως να αγοράσουμε. Σταφίδες θα αγοράσουμε, λέει, μα που είμαστε νομίζετε; Στο Κολωνάκι; Στην Εκάλη; Ξεχάσατε ότι είμαστε στην έρημο; Δεν είναι ό,τι θέλουμε, είναι ό,τι έχουμε. Και τι είχαμε νομίζετε; Η αποθήκη μας είχε πέντε τσουβάλια. Φακές, φασόλια, ρεβύθια, αρακά και μακαρόνια. Αυτά τα πέντε φαγητά εναλλάζονταν συνεχώς, μέρα με την ημέρα”. Είπαν, λοιπόν, ότι δε θα πάρουν σταφίδες και αν θέλει ο Θεός ας στείλει. “Την άλλη ημέρα ήρθε μία ειδοποίηση από το ταχυδρομείο απο την Κόρινθο, κάποιος πέρασε απο την Κόρινθο, πέντε κιβώτια σταφίδες κορινθιακές! (τους απέστειλε)”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων