12/11/2021 12/11/2021 Με ιερά κατάνυξη τελέστηκε τη Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Λεμεσού, στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου. Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος συγχοροσταούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 11:08

Με Λιτανεία τίμησε τον Πολιούχο της η Λεμεσός

Διαδώστε:
Με Λιτανεία τίμησε τον Πολιούχο της η Λεμεσός

Με ιερά κατάνυξη τελέστηκε τη Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Λεμεσού, στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος συγχοροσταούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως Λεμεσού καθώς και πλήθος κόσμου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, Βουλευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεώς.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς “Ρωμανός ο Μελωδός”. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου πέριξ του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων