10/11/2022 10/11/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022 στον Μονοβόλικο, όπου χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία πέριξ του ναού, η οποία...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 6:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 13:02

Mε Θυρανοίξια Παρεκκλησίου εορτάστηκε η Σύναξη των Αρχαγέλλων στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Mε Θυρανοίξια Παρεκκλησίου εορτάστηκε η Σύναξη των Αρχαγέλλων στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022 στον Μονοβόλικο, όπου χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία πέριξ του ναού, η οποία κατέληξε στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ματρώνας της Αομμάτου και Θαυματουργού, που βρίσκεται δίπλα από τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο Πανιερώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου.

Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Παρεκκλησιάς του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος και συγχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

 

Ανήμερα της εορτής

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, o Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μετέβη στο Σούνι όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή των Αρχαγγέλων στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος μετέβη στον Μονοβόλικο όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοινότητας του Αγίου Ιωάννου Αγρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων