21/11/2022 21/11/2022 Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, 28 χρόνια πριν. Τρία παιδιά, περίπου 18 χρονών, βρίσκουν καταφύγιο στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Είναι σε κακή κατάσταση. Ζητούν φαγητό και κάπου να μείνουν. Ο Ηγούμενος αγκαλιάζει τους νέους σαν παιδιά του. Τους βοηθά να ξεπεράσουν τα πάθη τους και να βρουν τον δρόμο του Θεού. Τους διδάσκει την αγάπη,...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 11:02

Μητρόπολη Λεμεσού: Η ιστορία του Άντρου, η ιστορία της Αγίας Σκέπης

Διαδώστε:
Μητρόπολη Λεμεσού: Η ιστορία του Άντρου, η ιστορία της Αγίας Σκέπης

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, 28 χρόνια πριν. Τρία παιδιά, περίπου 18 χρονών, βρίσκουν καταφύγιο στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Είναι σε κακή κατάσταση. Ζητούν φαγητό και κάπου να μείνουν. Ο Ηγούμενος αγκαλιάζει τους νέους σαν παιδιά του.

Τους βοηθά να ξεπεράσουν τα πάθη τους και να βρουν τον δρόμο του Θεού. Τους διδάσκει την αγάπη, τον σεβασμό, τη φιλευσπλαχνία. Το ένα από τα τρία παιδιά είναι ο Άντρος Γρηγορίου. Σήμερα, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, συναντά ξανά τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.

Ο τότε Ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Με σκοπό την δημιουργική και θεραπευτική απασχόληση, τα μέλη της κοινότητας εκπαιδεύονται στη λειτουργία και διαχείριση αγροκτημάτων, συσκευαστηρίων, αποθηκών, αρτοποιείου, μονάδα παραγωγής και συσκευασίας αυγών, και στην εκτέλεση υπηρεσίας διανομής.

Δείτε αναλυτικά το έργο της Αγίας Σκέπης ΕΔΩ

“Ο λόγος και το έργο του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου είναι φωτεινός φάρος για όλους εμάς τους πιστούς. Όσοι παρακολουθούμε την πορεία του εδώ και δεκαετίες, νιώθουμε ασφάλεια κοντά του”, αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα στήριξης του Μητροπολίτη Λεμεσού για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και παραθέτει δέκα λόγους για τους οποίους στηρίζει:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων