06/03/2023 06/03/2023 Mε τη συμμετοχή πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το θρίαμβο της Αγίας μας Εκκλησίας κατά της εικονομαχίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Πολεμίδια. Μεταξύ άλλων τελέστηκε και το εθνικό...
06 Μαρτίου, 2023 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 9:19

Μητρόπολη Λεμεσού: Μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου και λιτάνευση των ιερών εικόνων

Διαδώστε:
Μητρόπολη Λεμεσού: Μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου και λιτάνευση των ιερών εικόνων

Mε τη συμμετοχή πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το θρίαμβο της Αγίας μας Εκκλησίας κατά της εικονομαχίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Πολεμίδια. Μεταξύ άλλων τελέστηκε και το εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ.

Δείτε επίσης: Ο Ανδρέας Καουρής στο ope.gr για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου και τη θυσία που έγινε παγκόσμια ιστορία

Στη θεία λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, Βουλευτές, τοπικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ακολούθησε πομπή προς το οίκημα του Ομίλου «Ζήδρος», όπου τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λεμεσού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στη Μέσα Γειτονιά.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Αλεξίου Τύχωνοφ.

Πριν την απόλυση, ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων γύρω από το ναό, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων