10/11/2023 10/11/2023 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στη Λεμεσού. Στον πανηγύριζοντα ιερό ναό του Αγίου Νεκτάριου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, το πρωί, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 9:31

Μητροπολίτης Λεμεσού: Ο Άγιος Νεκτάριος είχε τον Χριστό μέσα στην καρδιά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λεμεσού: Ο Άγιος Νεκτάριος είχε τον Χριστό μέσα στην καρδιά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στη Λεμεσού. Στον πανηγύριζοντα ιερό ναό του Αγίου Νεκτάριου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, το πρωί, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος κατά το κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική περικοπή μίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο. 

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικά αυτό που μας χρειάζεται είναι ο Χριστός. Αυτός είναι ο παναταχού παρών και τα πάντα πληρών. Αυτός γεμίζει όλη την ύπαρξή μας και αν διαβάσετε τον βίο του Αγίου Νεκταρίου θα διαβάσετε ότι αυτός ο Άγιος ούτε μάρτυρας ήταν, ούτε ασκητής ήταν, ούτε μέσα στην αναχώρηση και στην έρημο αγίασε. Ήταν ένας Μητροπολίτης της εποχής εκείνης, καθηγητής στη Ριζάρειο Σχολή, με τα δεδομένα της εποχής εκείνης, αλλά περιφρονημένος, εξουθενωμένος και συκοφαντούμενος συνεχώς. Αλλά έκανε υπομονή, είχε την ελπίδα στον Χριστό, είχε τον Χριστό μέσα στην καρδιά του, έμαθε να βρίσκει τον Χριστό μέσα σε αυτήν όλη την περιφρόνηση των ανθρώπων”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος.

Παρακολουθήστε όλο το κήρυγμα του Πανιερωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων