ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
07/12/2022 07/12/2022 Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησια εορτάζει την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Αυτή την μέρα άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Την Δευτέρα το βράδυ 5 Δεκεμβρίου 2022, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 18:29

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος εόρτασε τα ονομαστήριά του

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος εόρτασε τα ονομαστήριά του

Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησια εορτάζει την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Αυτή την μέρα άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την Δευτέρα το βράδυ 5 Δεκεμβρίου 2022, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Συμμετείχε του Εσπερινού ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ισαάκ και μεγάλος αριθμός ιερεών της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Την Τρίτη το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της ιεράς Μυσταγωγίας και συλλειτούργησαν μαζί του οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου, αρχιμαδρίτης Παϊσιος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως.

Ακόμη παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο εορτάζων Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικος Νικολαϊδης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή, κατευθύνθηκαν στην παρακείμενη αίθουσα του ναού όπου εψάλλει ο πολυχρονισμός του Θεοφιλεστάτου.

Ακολούθως ο Επίσκοπος δέχθηκε της ευχές των πιστών που είχαν προσέλθει να πάρουν την ευλογία του και να του ευχηθούν Ετη Πολλά. Το απόγευμα της Τρίτης δέκτηκε τις ευχές του κόσμου στον μητροπολιτικό οίκο.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα