22/08/2023 22/08/2023 Προσκυνηματική εκδρομή σε ναούς και μοναστήρια του Πατριαρχείου Σερβίας πραγματοποιεί από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Σάββα Χατζηγαβριήλ, τον π. Ειρηναίο Θεοδώρου και ομάδα προσκυνητών. Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το παλαιό εορτολόγιο, ο Θεοφιλέστατος...
22 Αυγούστου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 10:12

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Αμαθούντος στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου

Προσκυνηματική εκδρομή σε ναούς και μοναστήρια του Πατριαρχείου Σερβίας πραγματοποιεί από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Σάββα Χατζηγαβριήλ, τον π. Ειρηναίο Θεοδώρου και ομάδα προσκυνητών.

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το παλαιό εορτολόγιο, ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους ιερείς του ναού οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι ιερείς ενημέρωσαν τον Θεοφιλέστατο για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του ναού. Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Αμαθούντος εξέφρασε τις ευχαρίστιες του για τη θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος μετέβη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου ο οποίος βρίσκεται σε ειδική κρύπτη του Καθεδρικού Ναού και τέλεσε τρισάγιο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων