25/03/2023 25/03/2023 Με αφορμή την Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην Κυριακή Δ’ Νηστειών, του Ιωάννου της Κλίμακος. «Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει και φέρει ενώπιόν μας έναν Όσιο, έναν ασκητή, έναν Ηγούμενο της Μονής του Σινά. Τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη ή Όσιο Ιωάννη της Κλίμακος», είπε...
25 Μαρτίου, 2023 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 17:35

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος για την θεραπεία της ασθένειας των Παθών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος για την θεραπεία της ασθένειας των Παθών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην Κυριακή Δ’ Νηστειών, του Ιωάννου της Κλίμακος.

«Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει και φέρει ενώπιόν μας έναν Όσιο, έναν ασκητή, έναν Ηγούμενο της Μονής του Σινά. Τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη ή Όσιο Ιωάννη της Κλίμακος», είπε στην αρχή ο Πανιερώτατος.

Αναφερόμενος στο ασκητικό βιβλίο του Αγίου, το οποίο λέγεται Κλίμαξ, ο Πανιερώτατος υπογράμμισε: «Είναι ένα από τα πολλά βιβλία των πατέρων της Εκκλησίας. Θεωρείται από τα κορυφαία συγγράμματα των Αγίων της Εκκλησίας μας. Όλα τα συγγράμματα των Αγίων είναι η έκφρασης και το απόσταγμα της εμπειρίας των Αγίων [..] Ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την εμπειρία του. Όμως είναι σημαντικό για εμάς επειδή η Κλίμακα, όπως όλα τα συγγράμματα των Αγίων, μιλούν για αυτήν την πορεία του ανθρώπου μέσα στον χώρο της εν Χριστώ ζωής. Τα έργα των Αγίων και το βίωμα των Αγίων χαρακτηρίζουν επακριβώς τον χαρακτήρα και την φύση της Εκκλησίας. Η Κλίμακα αποτελείται από 30 λόγους. Κλίμακα σημαίνει σκάλα στη δημοτική. Έχει 30 βαθμίδες, 30 σκαλοπάτια και κάθε σκαλοπάτι είναι ένα αγώνισμα».

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων