12/04/2023 12/04/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με τηλεοπτικό του μήνυμα αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού. Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι και τον Νικήτα Κυριάκου, είπε μεταξύ άλλων: “Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να σώσει από την αμαρτία τον άνθρωπο, και εκείνο που χρειάζεται από εμάς...
12 Απριλίου, 2023 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 19:11

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με τηλεοπτικό του μήνυμα αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι και τον Νικήτα Κυριάκου, είπε μεταξύ άλλων: “Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να σώσει από την αμαρτία τον άνθρωπο, και εκείνο που χρειάζεται από εμάς είναι η μετάνοια και να αγαπήσουμε τον Χριστό”.

“Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό πρέπει να είναι μία συνεχείς κοινωνία με την αγάπη του Χριστού”, υπογράμμισε.

“Η Μεγάλη Εβδομάδα μας χαρίζει τον πλούτο των ύμνων και των εορτών της καθημερινής μέρας η οποία μας βοηθάει στο να μπορέσουμε να μυσταγωγηθούμε και εμείς στο Μέγα Μυστήριο της αγάπης του Χριστού μας”, τόνισε.

“Μαζί με την προσωπική μας μετάνοια την προσευχή τον προσωπικό μας αγώνα συμμετέχουμε και εμείς στον Σταυρό και στην Ανάταση του Κυρίου”, επεσήμανε.

Ταπείνωση είναι αυτό που μας είπε ο Χριστός μας: Να αγαπούμε τους αδελφούς μας, να του διακονούμε, και να υπηρετούμε τις ανάγκες τους, και να είμαστε ανεξίκακοι άνθρωποι, να μην έχουμε πίκρες και κακίες μέσα μας και διάφορα γεγονότα, αλλά με αγάπη να προχωρούμε με γνώμονα την αγάπη του Χριστού μας, και το παράδειγμα του Ιησού Χριστού”, είπε.

Ακούστε όλη την ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων