19/12/2022 19/12/2022 Για τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου στην Εκκλησία της Κύπρου που τον βρήκαν στην πρώτη θέση της προτίμησης του λαού μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».  «Χάρηκα, αλλά δεν φώναζα, δεν κραύγαζα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος και συμπλήρωσε: «Εγώ εκφράζω...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 16:54

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το αποτέλεσμα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το αποτέλεσμα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου στην Εκκλησία της Κύπρου που τον βρήκαν στην πρώτη θέση της προτίμησης του λαού μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

«Χάρηκα, αλλά δεν φώναζα, δεν κραύγαζα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος και συμπλήρωσε:

«Εγώ εκφράζω και μεταφέρω το αίσθημα του λαού μας. Ένας λόγος που οι άνθρωποι δεν πήγαν να ψηφίσουν ήταν γιατί έλεγαν ότι «γιατί να πάω να ψηφίσω, αφού δεν θα ληφθεί υπόψη η ψήφος μου». Εάν και πάλι δεν ληφθεί υπόψη η γνώμη του κόσμου, στις επόμενες εκλογές δεν θα πάει κανένας, επειδή δεν θα υπάρχει λόγος. Ξέρω πολύ κόσμο που μου είπε, είπε και στους συνεργάτες μου, ότι δεν θέλει να πάει να ψηφίσει για να μην πληγωθεί όπως και παλαιοτέρα».

Ερωτηθείς εάν νιώθει πικρία για τις προηγούμενες εκλογές, απάντησε «όχι πικρία, έχουν περάσει 16 χρόνια, εγώ τις ξέχασα».

Σε σχέση με τις συμμαχίες εντός της Συνόδου, απάντησε «όπως ο Θεός το επιτρέψει. Δεν είναι όπως ακριβώς τα λέτε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, νομίζω είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Απ όσο ξέρω την Ιερά Σύνοδο, οι αρχιερείς εκεί είναι σοβαροί και ώριμοι άνθρωποι, οι οποίοι λαμβάνουν πολλά πράγματα υπόψη τους και κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων τι θα ψηφίσουν οι συνοδικοί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων