22/05/2023 22/05/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Κυριακή του Τυφλού 21 Μαΐου 2023, ημέρα που η Εκκλησία εoρτάζει τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Λεμεσού, όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων. Αναλύοντας το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας του...
22 Μαΐου, 2023 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 15:54

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού και τους Αγίους Ισαποστόλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού και τους Αγίους Ισαποστόλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβη την Κυριακή του Τυφλού 21 Μαΐου 2023, ημέρα που η Εκκλησία εoρτάζει τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Λεμεσού, όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων.

Αναλύοντας το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από τον Χριστό, ο Πανιερώτατος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «πραγματικά τυφλός είναι ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει τον Θεό» και «πραγματικά υγιής και βλέπων είναι αυτός ο οποίος βλέπει τον Θεό Πατέρα του στη ζωή του ολόκληρη».

Παράλληλα, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές των τιμωμένων Αγίων Ισαποστόλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων