23/01/2022 23/01/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού το υπερφυές θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης “Παραμυθίας” χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Του όρθρου και της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 10:51

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού χειροτόνησε Διάκονο στη γιορτή της Παναγίας της Παραμυθίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού χειροτόνησε Διάκονο στη γιορτή της Παναγίας της Παραμυθίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού το υπερφυές θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης “Παραμυθίας” χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Του όρθρου και της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε εις διάκονο τον ευλαβέστατο Μνάσωνα Ορφανό.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος απηύθυνε τον πατρικό του λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Φθάσαντες εις το τέλος της Θείας Ιερουργίας ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό, πάνω από όλα, ο Οποίος μάς εχάρησε σήμερα ένα νέο διάκονο εις την Αγία του Εκκλησία και μας έδειξε την αγαθότητά Του και το έλεός Του το οποίο μένει πάντοτε μέσα στην Εκκλησία Του και συνεχίζεται δια των Αγίων ιερέων και δια της Αγίας Ιεροσύνης η οποία μαρτυρεί το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων σε όλους τους αιώνες.

Όσο υπάρχει λειτουργία, όσο υπάρχει Εκκλησία υπάρχει και νόημα υπάρξεως και λόγος υπάρξεως του κόσμου ολόκληρου. Γι’ αυτό κάθε χειροτονία είναι γεγονός εκκλησιαστικό με τεράστια σημασία. Σήμερα λοιπόν με τη χειροτονία του πατρός Μνάσωνος, του ευχόμαστε να τον ευλογεί ο Θεός, να τον σκεπάζει, να ομοιάσει με τον Άγιο παππού του, τον πατέρα Σολομώντα. Και στους γονείς του, οι οποίοι προσφέρουν το δεύτερο τους παιδί ήδη στην ιεροσύνη, να τους δώσει ο Θεός εκατονταπλασίονα την ευλογία. Στη σύζυγό του και σε όλους τους οικείους του και σε όλη την Εκκλησία τη Χάρη και το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

Ο π. Μνάσωνας είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αγίας Πετρούπολης, γόνος ιερατικής οικογένειας και ο δεύτερος από τα πέντε παιδιά που έχει χειροτονηθεί κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων