04/09/2022 04/09/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της πανηγυρικής Αγρυπνίας για την εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του εν Αγιοίς Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, που τελέστηκε στον Mητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης. Με τον Πανιερώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως, π. Ισαάκ και αρκετοί ιερείς και διάκονοι. Κατά...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2022 - 10:44

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού χειροτόνησε νέο Διάκονο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού χειροτόνησε νέο Διάκονο

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της πανηγυρικής Αγρυπνίας για την εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του εν Αγιοίς Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, που τελέστηκε στον Mητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης.

Με τον Πανιερώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως, π. Ισαάκ και αρκετοί ιερείς και διάκονοι.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, τέλεσε την εις Διακόνο Χειροτονία του π. Ιωάννη Χριστοδουλίδη. Στο τέλος απεθυνόμενος στον νέο διάκονο, του ευχήθηκε: «Να τον αξιώνει ο Θεός να λειτουργεί αμέμπτως στο Άγιο Θυσιαστήριο και να τον αξιώσει ο Κύριος να παραστεί και ενώπιον Του κατά την ημέρα της Κρίσεως, να απολαύσει τον στέφανο της Αγίας Ιερωσύνης την οποία ο Κύριος δίδει σε αυτούς που Τον αγαπούν και θέλουν να Τον ακολουθήσουν».

Ο π. Ιωάννης κατάγεται από την Πάφο και κατέχει πτυχίο Μαθηματικών. Είναι νυμφευμένος με την Επιφανία, θυγατέρα του π. Θωμά,που είναι εφημέριος στην κοινότητα της Μουταγιάκας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων