04/09/2022 05/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέτατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Πριν το τέλος της Θείας λειτουργίας τέλεσαν το μνημόσυνο όλων των κληρικών και λαϊκών που χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 καθώς και των Μικρασιατών προσφύγων του...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 2:02

Ο Μητροπολίτης Βεροίας τέλεσε μνημόσυνο Μικρασιατών στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεροίας τέλεσε μνημόσυνο Μικρασιατών στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέτατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Πριν το τέλος της Θείας λειτουργίας τέλεσαν το μνημόσυνο όλων των κληρικών και λαϊκών που χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 καθώς και των Μικρασιατών προσφύγων του 1922 που απεβίωσαν στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, και πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως στον Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, στην οδό Ευαγγελιστρίας Λεμεσού, τέλεσαν Τρισάγιο και κατέθεσαν στεφάνια εις μνήμη πάντων των Μικρασιατών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων