18/01/2024 18/01/2024 Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην τοπική Εκκλησία της Λεμεσού, η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης, Καθολικής, όπου την αγιώνυμο...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 14:10

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην τοπική Εκκλησία της Λεμεσού, η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης, Καθολικής, όπου την αγιώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου συλλειτουργούντων του Ηγουμένου της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παϊσίου, του Ηγουμένου της Ι. Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχιμ. Γενναδίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως, Πρωτ. Νεκτάριου Παντελή, ιερέων και διακόνων εκ της Μητροπόλεώς μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, οι Θεοφιλεστάτοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Λήδρας κ. Επιφάνιος.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος που προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λεμεσού, ο ΔήμαρχοςΛεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, οι Καθηγουμένες των ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Γερόντισσα Προδρόμη, Παναγίας Αμασγούς, Γερόντισσα Επιφανία, Παναγίας Σφαλαγγιώτισσας, Γερόντισσα Ευγενική, και Παναγίας Αμοιρούς, Γερόντισσα Εφραιμία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων