08/12/2021 08/12/2021 Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τη Δευτέρα το πρωί, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της ιεράς...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 12:48

Ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος

Διαδώστε:
Ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος

Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Τη Δευτέρα το πρωί, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της ιεράς Μυσταγωγίας και συλλειτούργησαν μαζί του οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο ηγούμενος της Μονής Τ. Προδρόμου, αρχιμανδρίτης Παΐσιος και άλλοι ιερείς της μητροπόλεως. Ακόμη παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο εορτάζων Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή, κατευθύνθηκαν  στην παρακείμενη αίθουσα του ναού, όπου εψάλη ο πολυχρονισμός του Θεοφιλεστάτου. Ακολούθως ο Επίσκοπος δέχθηκε τις ευχές των πιστών που είχαν προσέλθει να πάρουν την ευλογία του και να του ευχηθούν «Έτη Πολλά». Το απόγευμα της Δευτέρας δέχτηκε τις ευχές του κόσμου στον μητροπολιτικό οίκο.

Την Κυριακή το βράδυ, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Στον Εσπερινό συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχ. Ισαάκ και μεγάλος αριθμός ιερέων της μητροπολιτικής περιφέρειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων