01/04/2022 01/04/2022 Πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα, της 1ης Απριλίου 1955-59, τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, σήμερα Παρασκευή. Της δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ενώ παρέστησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και άλλων οργανωμένων συνόλων....
01 Απριλίου, 2022 - 19:46

Πανηγυρική δοξολογία για την Επέτειο της 1ης Απριλίου στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λεμεσού

Διαδώστε:
Πανηγυρική δοξολογία για την Επέτειο της 1ης Απριλίου στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λεμεσού

Πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα, της 1ης Απριλίου 1955-59, τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, σήμερα Παρασκευή. Της δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ενώ παρέστησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας είπε η εκπαιδευτικός Ιουλία Παχνιώτου, που ανέφερε πως «κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα πάθη αυτού του ριγμένου στη θάλασσα χρυσοπράσινου φύλλου, που αναδύθηκε σε αυτό το νευραλγικό σημείο και το ορέγονται οι δυνατοί που του μαγάρισαν την ομορφιά».

Ακολούθησε πορεία προς το κρησφύγετο και τον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, άφιξη της φλόγας, από τον τόπο αποβίβασης του στρατηγού Διγενή στη Χλώρακα, που μετέφεραν μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού (ΣΕΚΕΛ) και άναμμα του βωμού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος τέλεσε τρισάγιο, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, απονομή «ηθικών αμοιβών» και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Διαβάστε ακόμη:

Φόρος τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την Κύπρο – 67 χρόνια μετά ο αγώνας της ΕΟΚΑ οδηγός για μια ελεύθερη πατρίδα

Κ. Χαμπιαούρης για 1η Απριλίου 1955: “Η Εκκλησία προετοίμασε τους αγωνιστές της λευτεριάς”

Φώτο: FotoAlex

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων