12/11/2022 12/11/2022 Με ιερά κατάνυξη τελέστηκε τη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός τίμησε επαξίως τον μιμητή του φιλοικτίρμονος Θεού, Ιωάννη. Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημητρίος (Πατριαρχείο...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 9:14

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος, Πολιούχου Λεμεσού

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος, Πολιούχου Λεμεσού

Με ιερά κατάνυξη τελέστηκε τη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου.

Κλήρος και Λαός τίμησε επαξίως τον μιμητή του φιλοικτίρμονος Θεού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημητρίος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ευμενείας κ. Ειρηναίου (Οικουμενικό Πατρειαρχείο) και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς καθώς και πλήθος κόσμου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, Στρατιωτικοί, Βουλευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεώς μας.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς “Ρωμανός ο Μελωδός” και το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου πέριξ του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων