02/08/2023 02/08/2023 Την 1ην Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού. Στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε η συνήθεια αυτή την μέρα να βγάζουν τον Τίμιο Σταυρό από το παλάτι και να τον μεταφέρουν με συνοδία στην Αγία Σοφία. Από την Μεγάλη Εκκλησία γινόταν τις επόμενες ημέρες η περιφορά του ανά την πόλη, από συνοικία σε συνοίκα,...
02 Αυγούστου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 11:22

Πανηγύρισε η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κουκά

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κουκά

Την 1ην Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού. Στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε η συνήθεια αυτή την μέρα να βγάζουν τον Τίμιο Σταυρό από το παλάτι και να τον μεταφέρουν με συνοδία στην Αγία Σοφία. Από την Μεγάλη Εκκλησία γινόταν τις επόμενες ημέρες η περιφορά του ανά την πόλη, από συνοικία σε συνοίκα, μέχρι την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να εξαγνισθεί ο αέρας και να προστατευθεί η Βασιλεύουσα από επιδημίες που μεταδίδονταν πιο εύκολα τις ημέρες εκείνες, λόγω της ζέστης.

Αυτή την μέρα εορτάζει η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κουκά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού. Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων