03/02/2022 03/02/2022 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη και του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Απαισιάς. Από την Ιερά Μητρόπολη...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 19:20

Σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου

Διαδώστε:
Σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη και του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Απαισιάς.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και Αποστόλου Ανδρέα στον Συνοικισμό Κολοσσίου.

Από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παρθενίου και την επομένη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετά την ακολουθία του εσπερινού θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Παρθένιο.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου που βρίσκεται στην Αγία Φύλα.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου το πρωί, θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 4:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Φώτιο.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Φωτίου. Ο ναός την Κυριακή θα παραμένει ανοικτός για προσκύνημα μέχρι τις 5:30 μ.μ.

Από την Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο προσκύνημα του Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί το μνημόσυνο της αδελφής Πολυχρονίας.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς στο Μονάγρι ανακοινώνει ότι στις 15 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ., θα πραγματοποιήσει Φιλανθρωπικό τσάι στο ξενοδοχείο Four Seasons με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο κ. Αθανάσιο. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του νέου Ναού της Αγίας Τριάδος. Για κρατήσεις στα τηλέφωνα 99401718 και 96599308. Ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου ανακοινώνει ότι η νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια του καθολικού της Μονής ορίστηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως κτήτορες ή ανάδοχοι της Μονής μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 97683173, 99679292 και 99619435.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων