11/11/2023 13/11/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς Λεμεσού υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πολιούχου της Λεμεσού, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, της Iεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Την...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 2:30

Στη Λεμεσό η Τιμία Κάρα του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος

Διαδώστε:
Στη Λεμεσό η Τιμία Κάρα του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς Λεμεσού υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πολιούχου της Λεμεσού, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, της Iεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Iεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων και την υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, ιερείς και πλήθος κόσμου. Στην υποδόχη παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, πολιτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Στρατού και της Aστυνομίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών συνόδευαν ακόμη, οι Ηγούμενοι της Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος, και της Μονής Αγίας Τριάδας, Αρχιμανδρίτης Δομέτιος, ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτης Λεόντιος, ο Προϊστάμενος Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Καλαμπάκας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας στον κυκλικό κόμβο Παλλάδος- Δημοκρατίας – Μισιαούλη και Καβάζογλου, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου. Της πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και ακολουθούσαν τα λάβαρα των σχολείων Mέσης Εκπαίδευσης της πόλης.

Στο Iερό Nαό, εψάλη σύντομη δέηση και ακολούθησε Πανηγυρική Aρχιερατική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων