02/12/2020 02/12/2020 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ. στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Πορφυρίου Λεμεσού θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Πορφύριο, την οποία συνέθεσε ο υμνογράφος της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γέροντας Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 8:45

Στη Λεμεσό τιμούν τον Άγιο Πορφύριο

Διαδώστε:
Στη Λεμεσό τιμούν τον Άγιο Πορφύριο

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ. στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Πορφυρίου Λεμεσού θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Πορφύριο, την οποία συνέθεσε ο υμνογράφος της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γέροντας Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου. Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού πληροφορεί τους πιστούς ότι ο Ναός έχει ξεκινήσει και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω πότε θα γίνει η κατάθεση του θεμελίου λίθου.

Επίσης, στον ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου Λεμεσού, όπου βρίσκεται παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Πορφύριο, σήμερα Τετάρτη στις 4:30μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθως η Παράκληση προς τον Άγιο Πορφύριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων