30/08/2020 30/08/2020 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7:15 π.μ. θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στην κοινότητα Μονής. Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική...
30 Αυγούστου, 2020 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 17:44

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης θα λειτουργήσει ο Μητρ. Λεμεσού

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης θα λειτουργήσει ο Μητρ. Λεμεσού

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7:15 π.μ. θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στην κοινότητα Μονής. Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Aπό την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 7:00μ.μ. στον Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον ιατρό.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μμ, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός υπαίθρια στο προαύλιο του ναού χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

Στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 8:30μ.μ. προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου και το ιερό επιμανίκιο του Αγίου Νεκταρίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της πανηγύρεως του Ναού τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλων κ. Σεβαστιανού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:00 θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Συνοικισμού Λινόπετρας τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός για την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου ημέρα κατά την οποία πανηγύριζε ο κατεχόμενος Ιερός Ναός της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας κάτω Βαρωσίων και η Ιερά Μονή Παναγίας Αυγασίδος. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Μουσική Σχολή της Μητροπόλεώς μας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής για τη νέα χρονιά 2020-2021. Στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, οι ακροάσεις για νεοεισερχόμενους μαθητές θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου από τις 6 έως τις 7μ.μ. Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Διδάσκονται μαθήματα για βιολί, κλαρίνο, σαντούρι, κρητική λύρα, λαούτο, μαντόλα και μαντολίνο. Για εγγραφές και άλλες πληροφορίες απευθύνεστε στο τηλέφωνο 99 133 971.

Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως μας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Αγιογραφίας για τη νέα χρονιά 2020 – 2021. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους πρωτοετείς. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Αγίου Ανδρέου 306, στην πρεσβυτέρα Γάντα. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 25864344.

Σας πληροφορούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έχει δημιουργήσει κανάλι στο YouΤube, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόσφατες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ονομασία καναλιού : Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων