13/08/2022 13/08/2022 Στις 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ η ομάδα πρωτοβουλίας για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας διοργανώνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο κέντρο Chateau Status στη Λευκωσία, παρά τη Νεκρή Ζώνη. Κατά τη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια και μουσικές που η μουσική παράδοση της Ρωμιοσύνης και το καλλιτεχνικό αυτί...
13 Αυγούστου, 2022 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 12:41

Συναυλία για την ενίσχυση ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας

Διαδώστε:
Συναυλία για την ενίσχυση ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας

Στις 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ η ομάδα πρωτοβουλίας για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας διοργανώνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο κέντρο Chateau Status στη Λευκωσία, παρά τη Νεκρή Ζώνη.

Κατά τη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια και μουσικές που η μουσική παράδοση της Ρωμιοσύνης και το καλλιτεχνικό αυτί του λαού μας διέσωσε μέχρι σήμερα, εκτελεσμένα από το σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Σαντούτο». Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανέγερση του Κέντρου.

Την ιδέα για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας εμπνεύστηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μέσα στο πλαίσιο της αγάπης του προς τους νέους και της διαρκούς μέριμνάς του για την πνευματική τους καλλιέργεια. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι ομιλίες του Πανιερωτάτου που για χρόνια πραγματοποιούσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθ’ υπακοήν προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Α΄, όσο και η πολυδιάστατη προσφορά του προς τους φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ. από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πνευματική καθοδήγηση των φοιτητών, με ομιλίες και τέλεση ακολουθιών, και την καθημερινή παρασκευή μερίδων φαγητού.

Την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου ανέλαβε αρχικά ο μακαριστός τέως ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά π. Αρσένιος και στη συνέχεια ο νυν ηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος. Το κέντρο θα ανεγερθεί σε σημείο εγγύς του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Αγλαντζιά, και θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και γενικότερα τη φιλόχριστη νεολαία του νησιού μας. Θα περιλαμβάνει αίθουσα ομιλιών, εκκλησία και βιβλιοθήκη. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσής του, το Κέντρο θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή αλλά και χώρο στον οποίο οι νέοι που διακατέχονται από πνευματικές αναζητήσεις και επιθυμούν να βιώσουν την πνευματική ζωή και το λατρευτικό βίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας θα μπορούν να εντοπίσουν το καταφύγιό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναυλία, βλ. στον σύνδεσμο (1) Συναυλία “Δώστε του χορού να πάει” | Facebook

Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο ‘ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ’ (soldoutticketbox.com)

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Πνευματικό Κέντρο, βλ. στον σύνδεσμο Άγιος Σωφρόνιος (stsophronios.org)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων