18/01/2022 18/01/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, στην Λεμεσό η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 16:48

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, στην Λεμεσό η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, και συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Γενναδίου, Ηγουμένου της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Αρχιμ. Νεκταρίου Μπακόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μητροπόλεως Ταμασού, του Πρωτ. Θεοδώρου Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως Ταμασού, του Πρωτ. Στυλιανού Κωνσταντίνου, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς, και άλλων ιερέων της Μητρόπολεως Λεμεσού.

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλεστάτοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Παντελεήμων Δαλίτης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Νικολαΐδης, οι Γερόντισσες των ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη Μοναχή και Παναγίας Αμασγούς, Επιφανία Μοναχή, άλλοι επίσημοι και ευσεβείς πιστοί.

Ο Πανιερώτατος, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, δεν θα δεχθεί ευχές στο επισκοπείο της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων