06/07/2022 06/07/2022 Η Μνήμη των εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821, ήτοι του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, των Μητροπολιτών Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου και των λοιπών κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι εφονεύθησαν από τους Τούρκους, θα εορτασθεί κατά την διάρκεια της καθιερωμένης αγρυπνίας που τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό την Παρασκευή, 8...
06 Ιουλίου, 2022 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 13:46

Τιμάται η μνήμη των Κυπρίων εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου του 1821

Διαδώστε:
Τιμάται η μνήμη των Κυπρίων εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου του 1821

Η Μνήμη των εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821, ήτοι του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, των Μητροπολιτών Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου και των λοιπών κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι εφονεύθησαν από τους Τούρκους, θα εορτασθεί κατά την διάρκεια της καθιερωμένης αγρυπνίας που τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό την Παρασκευή, 8 Ιουλίου.

Της αγρυπνίας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού  κ. Αθανάσιος.

Την ίδια ημέρα, λίγο νωρίτερα (στις 6:30 μ.μ.), με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Σωφρονίου του εν Αγγλία θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς, της οποίας εορτάζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο-ησυχαστήριο. 

Το ομώνυμο παρεκκλήσι βρίσκεται στον κατασκηνωτικό χώρο στον Ανθρακό μεταξύ των κοινοτήτων Καλού Χωριού και Αρακαπά. 

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, 9 Ιουλίου στις 6:30 το πρωί, θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα υπάρχει Φιλανθρωπική αγορά στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου με βιβλία, εικόνες, δώρα και πολλά εύγεστα παρασκευάσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων