05/11/2023 05/11/2023 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Γεωργίου του εν Δράμα, η εις Διάκονον χειροτονία του π. Ανδρέου Ζήνωνος, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης. Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος προέστη της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την...
05 Νοεμβρίου, 2023 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2023 - 15:10

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Γεωργίου του εν Δράμα, η εις Διάκονον χειροτονία του π. Ανδρέου Ζήνωνος, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος προέστη της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την χειροτονία του νέου Διακόνου.

Με τον Μητροπολίτη Λεμεσού συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο οποίος τέλεσε την χειροθεσία εις Υποδιάκονο του π. Ανδρέου.

Ακόμη συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ιερείς από την Μητρόπολη Γερμανίας, από την Μητρόπολη Λεμεσού και από άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ελλογιμώτατος καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου, ο οποίος με αφορμή την χειροτονία του νέου διακόνου μίλησε για την δοξολογία του Θεού μέσα στην Εκκλησία.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Χρήστου Οικονόμου με θέμα “Επίγειο και Ουράνιο Θυσιαστήριο εν μέσω πολεμικών ιαχών”:

Ο π. Ανδρέας Ζήνωνος είναι παιδί ιερατικής οικογένειας και είναι έγγαμος. Κατέχει το πτυχίο κλασικής μουσικής στο κονσερβατόριο μουσικής της Κολωνίας (Γερμανία).

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων