13/02/2022 13/02/2022 Αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα Λεμεσού το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022. Του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεώς Λεμεσού,...
13 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2022 - 10:29

Χειροτονία διακόνου στον Ύψωνα Λεμεσού

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στον Ύψωνα Λεμεσού

Αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα Λεμεσού το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022.

Του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεώς Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεώς Λεμεσού αλλά και από άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου και της Ελλάδος.

Προ της Δοξολογίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον ευλαβέστατο κ. Αββακούμ Ελπιδοφόρου ενώ, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χειροτόνησε εις διάκονο τον π. Αββακούμ.

Τη διακονία του θείου Λόγου ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου.

Ο π. Αββακούμ είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γόνος ιερατικής οικογένειας και ο τρίτος από τα έξι παιδιά που έχει χειροτονηθεί κληρικός στη Μητρόπολή Λεμεσού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων